• +0725741615
 • nicokonijn@planet.nl

  2013 nieuws

  Schwarzman wint opnieuw

  Wereldkampioen sneldammen, Alexander Schwarzman, heeft een week nadat hij in Den Helder deze titel veroverde ook het jaarlijkse Oud op Nieuw sneldamtoernooi in Heerhugowaard gewonnen.

  De Rus bleef in de hoogste klasse in zestien partijen ongeslagen en liet Jasper Lemmen vier punten achter zich in de einduitslag. Ivo de Jong, lid van de organiserende damclub S.N.A., werd derde en was zo de beste regionale speler.

  Tymo Smids kampioen van Noord-Holland.

  De 10-jarige Tymo Smids, leerling van de Heerhugowaardse Pater Jan Smitschool, en al langere tijd lid van de Heerhugowaardse damclub S.N.A. is zaterdag kampioen van Noord-Holland geworden, categorie pupillen.

  In Den Helder toonde Tymo zich de beste van alle provinciale deelnemertjes.

  P1030849
  Een trotse Tymo met zijn kampioensbeker!

  Vierde Nico Konijn kerstdamtoernooi geslaagd

  Verslag

  Het vierde Nico Konijn kerstdamtoernooi is in alle opzichten geslaagd.

  Zondagmorgen klokslag 11 uur gingen in de lokalen van de Pater Jan Smitschool 22 kinderen met elkaar de strijd aan voor de prijzen. Er zouden 7 ronden worden gespeeld volgens het Zwitsers systeem.
  Na 4 vier partijtjes was een pauze. De meeste kinderen vonden dat natuurlijk wel lekker. Even niet hoeven nadenken maar iets drinken en de kinderen konden ook iets van de tafel pakken om te snoepen. Sommige kinderen gingen ook even naar buiten om even een frisse wind tegen het hoofd te krijgen. Wat is dat toch lekker !!!
  En wat waren de partijtjes spannend tot nu toe !!!
  Toen de pauze om was werden nog drie partijtjes gespeeld en konden de diverse klassementen worden opgemaakt.

  IMG 1772

  Kampioen in groep A werd Tymo Smids met 13 punten. Heel mooi gedaan, Tymo !!! Tweede werd Luuk Terweijden met 12 pt. terwijl Maarten van Ammers met 10 punten met de derde prijs naar huis ging.
  In groep B pakte Ailynn de Rover de grootste beker met 8 punten. Tweede werd Sofie Tenholter met 6 pt. De derde plaats was voor Zoey Backer die eveneens 6 punten had maar 5 weerstandspunten minder had dan Sofie.
  In groep C werd Joeri Husslage kampioen met 6 punten. Ook Lucas Roubos had 6 punten gescoord maar hij had slechts één weerstandspunt minder dan Joeri. Om het helemaal spannend te maken zorgde Jur Melten ervoor dat hij ook 6 punten scoorde. Hij had echter negen weerstandspunten minder gescoord dan Lucas zodat de derde prijs voor Jur was.
  In groep D ging de grootste beker naar Esparanza Gussenhoven met 6 punten. Tweede werd Tyra Pater met eveneens 6 punten maar met 10 weerstandspunten minder dan Esparanza. De derde beker was voor Desi Husslage met 4 punten.
  Stacey v/d Bom heeft de beker voor het beste meisje gekregen. Zij eindigde op de vierde plaats in de A-categorie.
  Alle overige kinderen gingen met een herinneringsmedaille naar huis.
  Vanaf deze plaats alle medewerkers t.w. Nathalie, dochters van Nathalie, Danique, Piet en Nico hartelijk dank !!!  

  Vierde Nico Konijn kerstdamtoernooi

  Zondag 22 december zal in de lokalen van de Pater Jan Smitschool, Dreef 12a, 1701GP Heerhugowaard, het vierde Nico Konijn kerstdamtoernooi worden gehouden. De aanvang van de wedstrijden is 11.00 uur. Aanwezig zijn om 10.45 uur !!! Iedereen krijgt een herinnering. Inschrijfgeld is € 3,--. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Kerstdamtoernooi G.G.Z.

  Donderdagmiddag was het kerstdamtoernooi voor de cursisten van de G.G.Z.

  Het was jammer dat sterke spelers als Iwan en Remco ontbraken maar met 6 cursisten, aangevuld met activiteitenbegeleider Wilfred en stagiare Maria hadden we toch een leuk deelnemersveld. Iedereen kon bij de koffie of thee genieten van kerstkransjes. Ook was er een kerststaaf en een kerstbrood aangesneden. Een en ander was gesponsord door het activiteitencentrum van de G.G.Z. en Wilfred.
  In mijn voorwoordje maakte ik duidelijk dat er NIET werd gestreden om een beker maar dat dit toernooitje louter voor de gezelligheid was. Tevens vertelde ik er bij dat ik voor iedereen een damboekje voor beginners als kerstkado had meegenomen.
  Er werden 3 rondes gespeeld. Dat was voor iedereen lang genoeg want de meeste deelnemers waren na deze drie partijtjes behoorlijk vermoeid. Omstreeks kwart voor drie was iedereen voldaan en werd er nog even nagepraat over de partijtjes. Na nog een bakkie koffie en een kerstkransje ging iedereen voldaan huiswaarts.
  We hebben afgesproken dat we donderdag 9 januari 2014 verder gaan met de damlessen. Tot dan !!!
    

  Damrubriek Ton Sijbrands blijft !!!

  Dinsdagmiddag kreeg ik omstreeks half zes bericht van Gerard Kolsloot dat de damrubriek van Ton Sijbrands in de zaterdagbijlage van de Volkskrant blijft voortbestaan.

  'Bizarre blunders' blijven S.N.A. nekken

  Van de euforie na het onverwachte punt tegen Volendam is na twee opeenvolgende 11-9 nederlagen tegen directe rivalen niets meer over bij de dammers van S.N.A.

  Opnieuw verlies voor S.N.A.

  Het eerste team van de Heerhugowaardse damclub S.N.A. heeft in de ereklasse van de nationale competitie opnieuw een nederlaag geleden tegen een van de naaste concurrenten.

  S.N.A. junioren kampioen van Nederland.

  Het juniorenteam van de Heerhugowaardse damclub S.N.A. is zaterdag in Gouda kampioen van Nederland geworden bij het NK voor clubteams.

  Het team, bestaande uit de spelers Mitchel Mensinga, Ritchie Wijnker en Raymond Koopmanschap, boekte zes overwinningen en speelde twee keer gelijk. Het welpenteam van de Heerhugowaardse damclub eindigde eveneens op het podium. Het team werd derde. De pupillen en aspiranten eindigden niet op het podium.

  Damexamen voor de kinderen van de Pater Jan Smitschool

  Vrijdag was het voor de 13 kinderen van de Pater Jan Smitschool examen voor het eerste damdiploma, het slagdiploma.

  BILD0279

  Nadat ik de toets had uitgedeeld was het doodstil in de klas. Je kon een speld horen vallen. Een kind stak een vinger op. Toen ik naar het kind liep en vroeg wat er aan de hand was zei het kind: "meester, de punt van mijn potlood is er af".

  Pagina 1 van 16