'Bizarre blunders' blijven S.N.A. nekken

Van de euforie na het onverwachte punt tegen Volendam is na twee opeenvolgende 11-9 nederlagen tegen directe rivalen niets meer over bij de dammers van S.N.A.

Struikelde het twee weken geleden over Damlust, nu was het eveneens gepromoveerde Micone/Davo nipt te sterk. "Aangezien het programma van de concurrenten lichter is, komt directe degradatie zo wel heel dichtbij", moet captain Steven Wijker erkennen.
Iets wat eigenlijk vreemd is, stelt Wijker. "Want we spelen beter dan vorig seizoen, maar hebben nu al vier keer met 11-9 verloren. En juist tegen de concurrenten laten we het liggen door bizarre blunders van onze sterkste spelers."
Was het tegen Damlust Richard Mooser, nu was het Wijker zelf die tegen de Belg Wollaert werd getroffen door extreme damblindheid. "Ik had een betere stand, maar zag de meerslagregel over het hoofd. Dat is een op dit niveau zelden voorkomende blunder en hierdoor mocht mijn tegenstander gratis naar dam en was de partij beslist", stak de voormalig NK-deelnemer de hand in eigen boezem.
Al met al was de nederlaag niet onverdiend. "Want we kregen hier en daar wel iets teveel", aldus Wijker. Zo ontsnapte Sander Spaans op wonderbaarlijke wijze tegen Toby Hage en bereikte Richard Mooser lange tijd niets tegen Laura Timmerman maar won toch. Knap waren de remises van de jongelingen Raymond Koopmanschap en Mitchel Mensinga. De laatste is nog altijd ongeslagen in de ereklasse.

Bovenstaand artikel stond in de Alkmaarse krant van maandag 16 december. 
© 2015 Damschool Nico Konijn

zoek