Vijfde damles Pater Jan Smitschool

Afdrukken
Vrijdag was de vijfde damles voor de kinderen van de Pater Jan Smitschool.

De les ging opnieuw over het maken van slagjes. Deze keer weer op een andere manier dan de vorige week. Nadat ik enkele voorbeelden op het demonstratiebord had laten zien begrepen de kinderen het idee wel en was het tijd voor de partijtjes. Nathan speelde een fantastisch partijtje tegen de sterke Bas. Hij wist als eerste op dam te komen. Bas raakte echter niet in paniek. Ging ook niet sneller spelen maar bleef heel rustig zitten kijken naar de schijven. En natuurlijk nadenken !!! 
Wat is de beste zet voor mij ? Bas wist ook dam te halen en had ook nog een grote schijvenvoorsprong. Toen Nathan zijn dam per ongeluk weggaf kon hij spoedig opgeven. Lily en Ami speelden tegen elkaar. De enige kinderen die tot nu toe nog geen punt hadden gescoord. Ze speelden een heel mooi partijtje. Toen de tijd om was heb ik het partijtje gearbitreerd. Ami had 6 dammen + 1 schijf en Lily had helaas 1 dam + 1 schijf. Ik heb de twee punten aan Ami toegekend. 
Even alle uitslagen op een rijtje: Nathan - Bas M. 0-2, Marieke - Javier 0-2, Noa - Gyan 0-2, Björn - Ferron 2-0, Bas S. - Luke 2-0 en Lily - Ami 0-2.
De stand is nu als volgt:1. Bas M. 5-10, Bas S. 4-8, Gyan 5-7, Björn 4-6, Nathan 5-6, Noa 4-5, Javier 5-5, Luke 5-4, Marieke 5-3, Ami 5-2, Ferron 5-2 en Lily 4-0.

Voor volgende week huiswerk maken tot en met bladzijde 29 van het werkboek.

Tot de volgende week !!!