Schwarzman verdedigt titel Heerhugowaard Open

Afdrukken
Heerhugowaard. Hoewel sinds vorig jaar meer bescheiden van opzet zal er ook in 2018 weer een Heerhugowaard Open damtoernooi worden gehouden.

Inmiddels hebben zich al ruim vijftig dammers ingeschreven voor wat de achtste editie van het evenement wordt. Een respectabel aantal, ook gezien het feit dat het jaarlijkse Nijmegen Open deze zomer in dezelfde week plaats heeft. Grootste naam die van de partij zal zijn is die van titelverdediger Alexander Schwarzman. De Russische regerend wereldkampioen en oud-lid van de club heeft een zwak voor S.N.A. en is daarom al vanaf het begin een vaste gast van het toernooi.

Sterke Afrikanen

De vijftigjarige grootmeester zal een gooi doen naar zijn derde zege en moet daarbij onder meer afrekenen met een groep sterke Afrikanen, waarvan Thomy Mbongo, Bruno Fopa, Christiaan Niami en Flaubert Ndonzi de bekendsten zijn. Het toernooi wordt voor de tweede keer in het Huygens College gehouden. Het begint op zaterdag 21 juli om 12.00 uur en duurt tot zaterdag 28 juli. Dan zal om 15.00 uur de winnaar gehuldigd worden. Voor verdere informatie omtrent dit Heerhugowaard Open C.Jong Tel.0224-299213.

N.B. Na de wandelvierdaagse van Nijmegen wordt sinds jaar en dag het Nijmegen Open gehouden. Voor meer informatie E.Sanders Tel. 06-52070649.