Wolff winnaar in Heerhugowaard

Afdrukken
Wouter Wolff is er in geslaagd om de achtste editie van het internationale damtoernooi Heerhugowaard Open op zijn naam te schrijven.

In de laatste ronde speelde hij remise tegen wereldkampioen Alexander Schwarzman waardoor zijn puntentotaal op 14 kwam. Ook de Senegalees N'Diaga Samb kwam na een puntendeling tegen Mitchel Mensinga op 14 punten. Wolff had echter 1 weerstandspunt meer gescoord dan Samb en werd derhalve de 1e prijswinnaar. Schwarzman eindigde op de derde plaats met 13 punten. Oud-Heerhugowaarder Mitchel Mensinga (20) werd mijn beste oud-leerling in het klassement. HIj scoorde 12 uit 9 en eindigde op de negende plaats. Mitchel woont al enige jaren in Enschede en zal komend seizoen uitkomen voor Witte van Moort (Westerhaar). Voorzitter van de organiserende damclub S.N.A. Guido Verhagen, is eveneens een oud-leerling van mij. Hij scoorde net als zijn voormalige clubgenoot Mensinga 12 uit 9 waarmee hij als tiende werd geklasseerd. Scores van overige oud-leerlingen zijn als volgt: René Emmaneel 10 pt., Roy Coster 9-9, Jelle v/d Eng 9-9 en Bryan Tesselaar 9-7.
Onderin de ranglijst behaalden de nog piepjonge oud-leerlingen Luca Smit, Mick Boudens en Puck Boudens leuke scores. Zij scoorden allen 7 uit 9. Heel mooi gedaan !!!
Aan dit Heerhugowaard Open werd deelgenomen door 57 deelnemers. Voor de overige resultaten zie onderaan de rechterkolom op deze pagina.