NK pupillen en NK aspiranten meisjes van start

Afdrukken

Zoals iedereen op de agenda van deze website kan zien worden deze week diverse jeugd NK's gespeeld.

De categorieën pupillen en aspiranten meisjes gaan maandag met hun toernooi beginnen terwijl de junioren jongens en meisjes dinsdag met hun titelstrijd starten. In Den Haag zullen maar liefst 18 pupillen strijden om de grootste beker. Emre Hageman werd vorig jaar kampioen en hij is dit jaar niet van de partij. Er komt dus een nieuwe naam in de eregalerij der kampioenen. In deze eregalerij zien we namen van onze huidige jonge topgrootmeesters. Wereldkampioen Roel Boomstra werd in 2005 kampioen terwijl Martijn van IJzendoorn in 2009 en 2010 op de hoogste trede stond. Jan Groenendijk volgde Martijn op want Jan pakte de titel in 2011. Je zou bijna zeggen dat, wanneer je kampioen bij de pupillen wordt, je vanzelf een topper wordt. Elke insider in de damsport weet natuurlijk dat zoiets niet vanzelf gaat. Daar moet heel hard voor gewerkt worden. Ik wens iedereen die aan dit toernooi mag meedoen heel veel succes !!! Ook een pluim aan de organisatoren in Den Haag, Wageningen en Westerhaar die deze prachtige toernooien tot een groot succes gaan maken !!! 

IMG 20190424 WA0013

Foto: Chritta Tjon A Ong.

 

Ik ben heel trots op het feit dat een kind die de beginselen van het dammen van mij heeft geleerd zich heeft geplaatst voor deze titelstrijd. Luca Smit, lid van de Heerhugowaardse damclub S.N.A., is heel blij dat hij de finale heeft bereikt en hij heeft met zijn trainers Roy Coster en Andrew Tjon A Ong hard getraind voor dit toernooi. Luca, ik wens je heel veel succes !!!

N.B. Onderaan de rechterkolom op deze pagina kunt u de toernooien volgen via de links naar de websites van de toernooien. Heel veel damplezier !!!