Vier nieuwe jeugdkampioenen !!!

Afdrukken

Afgelopen week werd in vier jeugdcategorieën gestreden om het Nederlands kampioenschap.

Ik begin de kampioenenparade met de meisjes aspiranten. Nicole de Vries was hier de absolute uitblinker want zij wist alle 6 partijen te winnen. Geweldig gedaan !!! Tweede werd Marie Gabbert met 7 wedstrijdpunten terwijl haar zus Luise derde werd met 6 punten.

Bij de meisjes junioren deed Tamar Visser hetzelfde. Zij scoorde 10 punten uit 5 wedstrijden. Op de laatste dag versloeg zij haar concurrente voor de titel, Darja Koullen, die op de tweede plaats eindigde met 7 punten. Linsey van Leeuwen werd derde met een score van 5 punten

Bij de pupillen algemeen werd de sterke Roland Kreeft met een score van 14 uit 8 kampioen. Hij versloeg in de laatste ronde Stan v/d Meer. Naaste concurrent Matheo Boxum verloor zijn laatste partij tegen Melvin Koullen. Toch werd Matheo tweede met 12 punten terwijl Tanya-Marie Cnossen op de derde plaats eindigde met een score van 10 uit 8. Knap gedaan hoor !!! Heerhugowaarder Luca Smit, die de beginselen van het dammen van mij leerde, speelde een verdienstelijk toernooi. Hij werd elfde met een score van 7 uit 8.

IMG 20190504 WA0019

Op de foto ziet u de gelukkige Luca Smit met zijn gewonnen beker. Op de achtergrond een van zijn trainers, Andrew Tjon A Ong.

Bij de jongens junioren was er ook veel spanning op de laatste dag. Koploper Berke Yigittürk speelde tegen concurrent Machiel Weistra die met ingang van de laatste ronde 1 punt achter stond. Machiel wist Berke in een prachtige partij te verslaan en werd kampioen met een score van 10 uit 6. Op de derde plaats eindigde de grote verrassing van het toernooi, Jelle v/d Eng, die 7 punten scoorde. Uiteraard ben ik heel trots op Jelle want hij leerde de beginselen van het dammen van mij.

IMG 20190504 WA0017

Op de foto ziet u de drie beste  junioren van 2019. Vlnr: Berke, kampioen Machiel en Jelle.

Voor de overige klasseringen zie onderaan de rechterkolom op deze pagina.