op de agenda

30 mrt 2024 - , 11:00 -
Halve Finale NK Junioren en Pupillen
05 apr 2024 - 05 apr 2024, 12:30 - 13:30
Tweede damles Pater Jan Smitschool
06 apr 2024 - 06 apr 2024
Halve Finale NK aspiranten
13 apr 2024 - 13 apr 2024
Gramsbergen. Open DamZ ! Jeugdtoernooi
13 apr 2024 - 13 apr 2024
Halve Finale NK Aspiranten

S.N.A. wacht finale in degradatiestrijd

S.N.A. wacht op zaterdag 16 februari een degradatiekraker in Geleen.

Een gelijkspel tegen Cema / De Vaste Zet volstaat voor handhaving in de hoofdklasse B. Wint de Limburgse formatie, dan is de Heerhugowaardse damploeg veroordeeld tot het spelen van promotie-/degradatiewedstrijden om op het een-na-hoogste niveau van Nederland actief te mogen blijven.
Het is een onwaarschijnlijke apotheose na een merkwaardig seizoen voor de ploeg die na zes wedstrijden met louter nederlagen stijf onderaan stond in de hoofdklasse B. S.N.A. is namelijk helemaal opgeleefd, won zaterdag voor eigen publiek voor de vierde keer op rij ten koste van IJmuiden (11-9). De Heerhugowaarders stegen daarmee naar plek acht, maar zijn nog altijd niet veilig omdat zowel de nummers tien als negen veroordeeld zijn tot de nacompetitie. Op die negende plek staat de Geleense ploeg met een matchpunt minder. "We kregen in het begin de sterkste ploegen en daarnaast zit het ook gewoon nu een beetje mee", verklaart playing captain Maurice Koopmanschap de opvallende prestatiecurve van S.N.A.
De drie topborden deden het voor S.N.A. zaterdag, want Guido Verhagen, Jan Groeneweg en Ivo de Jong wonnen. Aan de 'staart' had S.N.A. het lastig, maar daar had IJmuiden ook zijn sterkste spelers geposteerd. Adrie de Jong en Jelle van der Eng verloren, terwijl Maurice Koopmanschap remiseerde. Ook Mike Koopmanschap, Theo Tesselaar, Roy Coster en Sierd van Randen speelden remise.

N.B. Bovenstaand artikel staat in het Noordhollands Dagblad, editie Heerhugowaard, van maandag 4 februari. 

zoek