op de agenda

02 mrt 2024 - , 12:00 -
Elfde ronde Nationale Competitie
03 mrt 2024 - 03 mrt 2024
Haarlem. Open DamZ ! Jeugddamtoernooi
09 mrt 2024 - 09 mrt 2024
Halve Finale NK Algemeen
16 mrt 2024 - 16 mrt 2024
Nacompetitie Nationale Competitie

Over Alexander Schwarzman, Barbara Graas en Jo Geuke

Alexander Schwarzman heeft in de laatste ronde van Hoogeveen Open 2022 de sterkste Droomdamster, Natalia Sadowska, verslagen.

 

Het was de tweede zege voor Schwarzman van een zomertoernooi in 2022. Eerder won hij Heerhugowaard Open. Alexander, vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd met je overwinning. Ik ben hier een beetje laat mee omdat ik het artikel met de kop, "Help ik moet spelen tegen een Droomdamster !!!" , een tijdje prominent op de voorpagina van deze website wilde laten staan.

Een Droomdamster die uit Noord-Holland komt en meer dan 25 keer aan de finale van het Nederlands kampioenschap voor dames heeft meegedaan is Barbara Graas. Haar carrière begon als volgt. Zij ging mee met een vriendinnetje die damles kreeg van meneer Geuke uit Assendelft. Dat vriendinnetje is met dammen gestopt maar Barbara vond dammen leuk en zij damt nog steeds !!! Nu ik het toch over meneer Jo Geuke heb kan ik met zekerheid zeggen dat hij duizenden kinderen de beginselen van het dammen heeft bijgebracht. En hij fietste met zijn damkinderen in de zomervakantie van jeugdtoernooi naar jeugdtoernooi door het hele land ! Dat is nog eens promotie voor het dammen !!! Enkele namen van jeugdspelers die mij te binnen schieten zijn Ed Holstvoogd, Martin Jonkhart en Co Filmer, momenteel het oudste lid van de Heerhugowaardse damclub S.N.A. Ook organiseerde de, in november 2015 overleden Geuke, meer dan 25 keer zijn befaamde kerstdamtoernooi in Het Wapen van Assendelft. Jeugdspelers uit het hele land speelden mee. Zijn vrouw was hier natuurlijk nauw bij betrokken en zij organiseerde een hele leuke loterij voor de jeugd !!! Damclub S.N.A. toerde met een toeringcar vol jeugdspelers met Frank Aarts en mezelf als begeleiders naar dat befaamde kerstdamtoernooi. Thans gaat het met het aantal jeugdspelers van S.N.A. veel minder. Er zijn nu nog maar vier jeugdspelers. Deze damschool heeft drie kinderen de eerste beginselen bijgebracht en de vierde is gekomen uit Julianadorp. In 2006 had S.N.A. 25 senioren en maar liefst 41 jeugdleden !!!

 

 

zoek