op de agenda

30 mrt 2024 - , 11:00 -
Halve Finale NK Junioren en Pupillen
05 apr 2024 - 05 apr 2024, 12:30 - 13:30
Tweede damles Pater Jan Smitschool
06 apr 2024 - 06 apr 2024
Halve Finale NK aspiranten
13 apr 2024 - 13 apr 2024
Gramsbergen. Open DamZ ! Jeugdtoernooi
13 apr 2024 - 13 apr 2024
Halve Finale NK Aspiranten

Derde damles Pater Jan Smitschool

Vrijdag was de derde damles voor de kinderen van de Pater Jan Smitschool.

 

Bij het begin van de damles kwamen een aantal kinderen zich afmelden. Ze gingen een wedstrijd pizza bakken en een kind vertelde mij dat dat zij in de jury zat !!! Hupsakee, maar liefst vijf kinderen die niet op damles komen !!!

De derde les ging over het maken van slagjes. Dus bijvoorbeeld: 1 schijf expres weggeven en er drie voor terugkrijgen. Zo heb ik een aantal voorbeelden laten zien. Aan het einde van de instruktie stond een spelregel die altijd meteen bij het partijtje spelen ingaat. Aanraken is zetten !!! Met je hersens bedenken welke zet je gaat doen en daarna deze zet met je vingers uitvoeren. Bij het partijtje spelen moest ik flink improviseren vanwege het aantal afmeldingen. Zo moesten kinderen van groep 1 spelen tegen kinderen van groep 2. Hier komen alle uitslagen: Lola - Farran 2-0, Eva - Björn 1-1, Sem - Sanne 2-0, Luka - Lisa 2-0, Vinn - Justin 1-1, Maaike - Jack 2-0 en Rhijs - Thijs 2-0.

U begrijpt dat ik geen klassementen van de twee groepen ga maken vanwege het grote aantal afmeldingen. Dit had ik de vorige week wel beloofd maar helaas. Volgende keer beter.

Hierna was het tijd voor mij om een stukje pizza te eten een een bakkie thee te drinken met een aantal leerkrachten van de Pater Jan Smitschool. 

Toen ik weer in het damlokaal terugkwam werd ik aangenaam verrast door de zes kinderen van groep 8 die na schooltijd kwamen dammen. Luister goed !!! Ze zongen: "Lief klein konijntje er zit een vliegje op je neus" !!!  Dit vanwege het feit dat het enkele dagen geleden DIERENDAG was !!!  Wat leuk zeg, wat een leuke verrassing ! Hierna mocht ik een liedje uizoeken. Het werd natuurlijk: Mon Amour van B.Z.N !!! De Volendamse band heb ik vele keren bezocht toen zij nog optraden in kleine cafés. Toen de band later in concertgebouwen ging optreden ben ik daar nooit bij geweest. Toen ik bij mijn vele wandelingen door Volendam een man met krukken inhaalde bleek het Jan Tuyp te zijn, de basgitarist en tekstschrijver van B.Z.N Hij had een operatie aan zijn knie gehad vertelde hij. Ik vertelde hem dat ik er al bij was toen Jan Keizer nog drummer was. Tuyp vertelde vertelde mij dat het wel vijftig jaar geleden was. Dat klopte wel dat ik toen ongeveer 18 was. De dag dat ik Tuyp ontmoette was 31 maart 2020.  Bij dezelfde wandeling kwam ik bij de slijterij van Johan Pelk de eigenaar tegen. U moet weten dat  Johan Pelk vroeger een uitstekende voetballer was die in het eerste team van FC Volendam speelde.  En in mijn jeugdjaren mocht ik vaak met mijn vader mee naar Volendam om daar Pelk, Dick Tol, Harmen Veerman, Aaltje Keizer, Klaas Karregat, Klaas Zwarthoed en andere topvoetballers van FC Volendam in aktie te zien. Ik mocht Johan Pelk jammer genoeg geen hand geven vanwege corona.  Tot de volgende week !!!

N.B. Afgelopen woensdag (5 oktober) was ik nog in Volendam. Toen ik langs het voetbalstadion liep zag ik veel mensen van de mobiele eenheid die op het punt stonden om te gaan oefenen in het voetbalstadion. Het moet toch niet gekker worden !!! Het is kennelijk nodig als er een grote club uit de eredivisie op bezoek komt, En.....niet de minste. Ajax zou zaterdag op bezoek komen. 

 

 

zoek